27/05/2018. MUNTANYES DE PRATDIP. HOMENATGE A RAMON QUADRADA

CONÈIXER EL NOSTRE ENTORN.


MUNTANYES DE PRATDIP. HOMENATGE A RAMON QUADRADA
Aquesta sortida està organitzada pels AMICS DE LES MUNTANYES DE PRATDIP, i el nostre club a tingut a be compartir-la i col·laborar amb ells en aquest homenatge que li fan al Sr. Ramón Quadrada.
El Ramón Quaddrada, va ser un dels pioners en la recuperació de camins d'arreu. L'any 1988, en Ramón, a través d'en Pere Iglesias, va demanar la col·laboració dels veins del Pratdip per tal de recuperar algun camins, molt malmesos, i poguer així d'aquesta manera una ruta que la van denominar "tomb per la Serra de Llaberia".  Tot alló esperonar a aquell grup de pradipencs a prendre consciència de que la riquesa paisatgística estava en perill, pel progressiu detiorament dels camins. poc a poc aquest sentiment va quallar, no va ser ràpid, però va ser. Ara trenta anys després la gent del Pratdip pot sentir-se orgullosa de la freina feta.

El Recorregut:
Es tracte d'un recorregut circular, de 8 km i 300 mts de desnivell aproximadament, amb sortida i arribada al poble de Pratdip. Passant pel Pas del Ramón, Grauet de l'Estudiant, Camí de la Forestal, Mirador de la D'obia (nou ), la Cova Gran, Camí del Bosc Negra (nou), Fonteta Blanca, pista de la Dòbia i arribada a Pratip pel pont dels dos ulls.

A l'arribada a Pradip es fará l'homenatge al Ramón Quadrada, amb l'assistència dels seus fills Ramón i Mariona. Després qui vulgui és podra quedar a dinar, fent previament la reserva a: (oficina Turisme Pratdip, Tl 977 566388, de dimecres a diumenge pels matins. Preu del dinar 15€)

Recorda:
Dia: 27 de maig de 2018.
Punt de trobada: Pàrquing Ajuntament de Mont-roig.
Hora: 7,30 hores (puntuals). Trobada amb els amics de Pratdip a les 8,00h CAL MATINAR UNA MICA MÉS
Distància a recòrrer: 8 km aproximadament.
Durada: 3 hores aproximadament.
Dificultat: moderada.

NOTA:
Cal portar roba adequada, bon calçat, esmorzar, aigua.