03/10/2021. MUNTANYA DE L’ARENY

CONÈIXER EL NOSTRE ENTORN

 MUNTANYA DE L’ARENY…… DATA LIMIT INSCRIPCIONS 28/09/2021

Dins de la programació d’actes de la Festa Major de Mont-roig del Camp i organitzada pel C.E. L’ARENY i amb la finalitat de donar a conèixer aquest lloc tan emblemàtic i , al mateix temps tant desconegut, com és la Muntanya de l’Areny.

Què vol dir ‘Areny?
La definició seria: un lloc format de sorra o que s’hi acumula la sorra.

Que és l’Areny?
En el nostre cas podríem dir, a més a més, que l’Areny és com una petita depressió o coma, envoltada de parets de roca rogenca, de roca arenisca. La fragilitat d’aquesta roca exposada a las inclemències del temps (vent i aigua) van fer que al llarg de centenars d’anys s’anés acumulant gran quantitat de sorra vermella fins a formar una gran duna. Aquesta sorra, rica amb silici, va ser retirada, als anys 50, i aprofitada per a l’obtenció de vidre.
L’Areny també és un abric natural que va servir de refugi d’assentaments humans prehistòrics. En les excavacions que es van fer, dirigides pel doctor i arqueòleg Salvador Vilaseca, es van trobar quantitats de puntes de fletxa i varietats d’estris de sílex. Totes aquestes troballes es troben exposades al museu arqueològic de Reus.
L’Areny, com a conseqüència de la fragilitat de la roca exposada a les inclemències meteorològiques, ens ofereix infinitats de formacions, forats, columnes, ponts, balmes. I amb imaginació podem observar similituds de formes.
L’Areny també ens ofereix un lloc de tranquil·litat, on poder anar a gaudir de la quietud d’aquest paratge, per tal de desconnectar del nostre quefer diari i trobar uns instants de silenci en els nostres pensaments.
Mont-roig del Camp i Vilanova d’Escornalbou, comparteixen, pràcticament a parts iguals, la Muntanya de l’Areny, ja que la partició dels dos termes municipals, ven visible per dos mollons, és al bell mig de la coma.
Doncs ja saps, si estàs interessat/da en conèixer aquest lloc, el proper diumenge, els del C.E. L’ARENY t’acompanyarem.

Recorda:
Dia: 03 d’octubre de 2021
Punt de trobada: Pàrquing Ajuntament de Mont-roig del Camp
Hora: 8,30
Distáncia a recòrrer: 6 km aproximadament
Dificultat: Moderada
Cal portar: Calçat i roba adequada,  esmorzar i aigua.

IMPORTANT: La sortida és gratuita pels socis del club i pels Federats. Si no ets soci del Club ni Federat, caldrà que en el moment de fer la inscripció facis el pagament de 7,00 € corresponent a la tramitció de la teva llicència federativa pel dia de la caminada.

Si t’inscrius com a FEDERAT, hauràs de dur la teva llicència federativa, ja que tindràs que mostrar-la a la organització abans de la sortida

Fes-te socI

  • Tramitació de la llicència federativa de la FEEC.
  • Descomptes en les curses organitzades per l’entitat.
  • Caminades mensuals gratuïtes.
  • Premis per la participació a curses / caminades en representació de l’entitat.
  • Acupuntura i Massatge Miquel: Descompte del 10% en tots els seus serveis. Contacte: 676 92 22 97
  • Laia Insausti Fisioteràpia: Descompte del 10% en tots els seus serveis. Contacte: 666 77 43 35
  • Esports Armobal: Descompte del 10% en tots els seus productes. Adreça: C/ Cambrils 4, Reus
  • GR7 Outdoor: Descompte del 8% en tots els seus productes. Adreça: Travessera d’en Sardà 3, Reus
  • Hospital Sant Joan: Preu especial en la Prova d’esforç esportiva.
 
*Quota de 16 € anuals a partir dels 16 anys.